SPOR017 Kick Boksİstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Turizm ve Otel İşletmeciliği (İngilizce)
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: SPOR017
Ders İsmi: Kick Boks
Ders Yarıyılı: Güz
Ders Kredileri:
Teorik Pratik Kredi AKTS
3 0 3 4
Öğretim Dili: TR
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Üniversite Seçmeli
Dersin Seviyesi:
Lisans TYYÇ:6. Düzey QF-EHEA:1. Düzey EQF-LLL:6. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Dr.Öğr.Üyesi GÖKHAN ÇETİNKAYA
Dersi Veren(ler): Dr.Öğr.Üyesi GÖKHAN ÇETİNKAYA
Öğr.Gör. BATUHAN ÇELİK
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Bu derste öğrencilerimize Kick Boks branşının içeriği teknikleri ve uygulamaları öğretilmektedir.
Dersin İçeriği: • Kick Boksun temel stillerini kullanır.
• Kick Boksun işlevini, amaçlarını, felsefesini tanımlar.
• Kick Boks sporunun bilimsel gelişimini ve diğer bilim dalları ile olan ilişkisini birbiri içerisinde kullanır.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Öğrenme Kazanımları
1 - Bilgi
Kuramsal - Olgusal
1) • Kick Boksun işlevini, amaçlarını, felsefesini tanımlar.
2 - Beceriler
Bilişsel - Uygulamalı
1) • Kick Boksun temel stillerini kullanır.
3 - Yetkinlikler
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Öğrenme Yetkinliği
Alana Özgü Yetkinlik
1) • Kick Boks sporunun bilimsel gelişimini ve diğer bilim dalları ile olan ilişkisini birbiri içerisinde kullanır.
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Kick Boks branşının dünyada ve ülkemizde tarihi gelişimi, temel kavramlar -
2) Kategorilere Göre Oyun Kuralları -
3) Gard duruşu ve yürüyüşler - Temel el teknikleri -
4) Gard duruşu ve yürüyüşler - Temel el teknikleri -
5) Temel ayak teknikleri -
6) Temel ayak teknikleri -
7) Temel ayak teknikleri -
8) ARA SINAV -
9) Temel bütünleşik el ve ayak teknikleri -
10) Temel savunma çalışmaları -
11) Temel taktik çalımalar -
12) El ve ayak lapa (ellik/yastık) çalışmaları -
13) El ve ayak lapa (ellik/yastık) çalışmaları -
14) Müsabaka çalışmaları -
15) Final

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Kick Boks federasyonunun bilgi bankası
Complete Kickboxing: The Fighter's Ultimate Guide to Techniques, Concepts, and Strategy for Sparring and Competition; Martina Sprague & Keith Livingston, 2004.
100 Essential Pad Drills For Kickboxing & MMA; Matthew Chapman; 2012
Diğer Kaynaklar: Kick Boks federasyonunun bilgi bankası
Complete Kickboxing: The Fighter's Ultimate Guide to Techniques, Concepts, and Strategy for Sparring and Competition; Martina Sprague & Keith Livingston, 2004.
100 Essential Pad Drills For Kickboxing & MMA; Matthew Chapman; 2012

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Ders Öğrenme Kazanımları

1

2

3

Program Kazanımları
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili olgu, kavram ve ilkeleri öğrenmek
2) Alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olmak
3) Turizm ve seyahat sektörüne yönelik analitik değerlendirmeler yapabilmek
4) Türkiye’de turizm sektörü ile ilgili uygulanan temel kanun ve mevzuatları, mesleki standartları öğrenmek -Turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereç ve teknolojileri tanımak kullanmak, etik değerlere bağlı kalmak, doğal çevreyi korumak
5) Turizm sektöründe verimli bir şekilde takım çalışması yapabilmek
6) Türkiye ve dünyadaki önemli turistik destinasyonların özelliklerini öğrenerek bu bilgiyi turizm sektöründe uygulamak
7) Konaklama kuruluşlarındaki departmanları organize edebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek ve geliştirebilmek
8) Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan satış teknikleri ve gelir yönetimi uygulamalarını tanımlayabilmek ve geliştirebilmek
9) Yiyecek içecek ve konaklama işletmelerinde profesyonel çalışma tekniklerini uygulayabilme becerisi gösterebilmek

Öğrenme Etkinliği ve Öğretme Yöntemleri

Alan Çalışması
Anlatım
Ders
Soru cevap/ Tartışma

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri ve Kriterleri

Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama)
Uygulama

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Devam 1 % 40
Final 1 % 60
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 40
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 60
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı İş Yükü
Ders Saati 13 39
Ara Sınavlar 1 1
Final 1 1
Toplam İş Yükü 41