İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar HemşirelikÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Hemşirelik
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Yeterlilik Koşulları ve Kurallar

Bir öğrencinin izlemekte olduğu programdan mezun olabilmesi için ilgili programın tüm derslerini ve diğer yükümlülüklerini başarı ile tamamlamış olması ve genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.
(2) Mezuniyet için başarısız tek dersi kalan öğrencilere o dersin koşullarını yerine getirmek kaydıyla ilgili yönetim kurulunca bütünleme sınavlarını takip eden bir ay içinde tek ders sınavı açılır.
(3) Tek ders sınavında başarısız olan öğrenciler takip eden bütünleme sınav dönemlerinde bu hakkı tekrar kullanabilir.
(4) Başarısız dersi bulunmamakla beraber mezuniyet için gerekli genel not ortalamasını tutturamayan öğrencilere ilgili yönetim kurulu kararı ile yarıyıl sonu sınavlarını takip eden bir ay içinde daha önce almış oldukları, kendi seçtikleri bir dersten not yükseltme sınavı açılır. Not yükseltme sınavında alınan not nihai not olarak transkripte işlenir. Not yükseltme sınavında başarısız olan öğrenciler takip eden yarıyıl sonu sınav dönemlerinde bu dersi tekrar almak zorundadırlar.
(5) Yedinci yarıyılın sonunda, ilgili programın tüm derslerini ve diğer yükümlülüklerini başarı ile tamamlamış ve genel not ortalaması en az 3.50 olan öğrenciler erken mezuniyet hakkı kazanır.
(6) Disiplin cezası almamış olmak kaydıyla mezuniyet genel not ortalaması 3.00-3.49 arasında olan öğrencilere onur, 3.50 ve üzerinde olan öğrencilere ise yüksek onur belgesi verilir.