İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Uluslararası İlişkilerÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Uluslararası İlişkiler
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Genel Bilgi

Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü olarak dünyada meydana gelen olayları anlamak, açıklamak ve geleceğe yönelik öngörülerde bulunmak amacıyla uluslararası düzeyde yapılan akademik çalışmaları öğrencilerimize belli bir düzen içinde öğretmek düşüncesiyle çeşitli dersler vermekteyiz.

Uluslararası İlişkiler Bölümümüze gelen öğrenciler İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesindeki diğer bölümlerin öğrencileri ile eğitimlerinin ilk iki yılında bir çok ortak dersler almaktadırlar. Sosyal Bilimlerin temelini oluşturan, Sosyoloji, Sosyal Psikoloji, Siyasi Düşünceler Tarihi, Uygarlık Tarihi, Araştırma Metotları, Siyaset Bilimine Giriş, Uluslararası İlişkilere Giriş, Uluslararası İlişkiler Teorileri ve Yabancı Dil gibi sosyal içerikli dersler yanında öğrencilerimizin bilgisayar kullanımını ve programlama bilgi ve becerisini geliştirmeye yönelik uygulamalı dersler de verilmektedir.

İlk iki yıl boyunca Uluslararası İlişkilerin arka planı olarak tanımlayabileceğimiz temel bilgileri alan, bu bilgileri araştırma konularını tek başlarına tespit edebilecek ve yürütebilecek düzeyde geliştiren ve kütüphane ve bilgisayar labaratuvarlarının da katkısı ile ilgisini çeken konularda doygun içerikli kısa akademik çalışmalar hazırlayabilecek seviyeye gelen öğrencilerimiz, Bölümdeki üçüncü ve dördüncü yıllarında mesleki alanda kullanabilecekleri özel bilgiler ile de donatılmaktadırlar.

Uluslararası İlişkiler Bölümü üçüncü ve dördüncü sınıflarında bir kısmı zorunlu olan, Uluslararası Hukuk, Uluslararası Güvenlik, Uluslararası Örgütler, Uluslararası İktisat, Küreselleşme gibi genel içerikli dersler yanında, Türk Dış Politikası, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu gibi özel içerikli dersler verilmektedir. Teorik dersler ve bölge etütlerinin yanında öğrencilerimizin arzu ettikleri yabancı bir dili de yeterince öğrenebilecekleri dersler almalarına da imkan sağlanmaktadır.

Ayrıca, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesindeki diğer Bölümlerinin vermekte olduğu dersleri de seçmeli ders haklarını kullanırken almaları mümkün kılınmıştır. Bundan amaç, öğrencilerimizin gelecekteki kariyer beklentilerine uygun olduğunu düşündükleri alanlarda disiplinler arası etkileşimi sağlayabilecek bilgiye sahip olmalarının önünün açılmasıdır.