İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Ekonomi ve Finans (İngilizce)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Ekonomi ve Finans (İngilizce)
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Genel Bilgi

Günümüz dünyası ülkeler arasındaki sıkı ve kapsamlı ilişkilerin yarattığı karmaşık ve rekabetçi bir yapıya sahiptir. Bu yapı önemli ölçüde ekonomik ve finansal bir nitelik taşımakta, ulusal ve uluslararası düzlemde ortaya çıkan dönüşümler siyasi gelişmelerin yanı sıra teknolojik gelişmelerden de birinci derecede etkilenmektedir.
Söz konusu çok yönlü dönüşüm süreci ekonomi teorisinin çerçevesini zorlayarak ulusal gelirin, istihdamın, büyümenin, para ve maliye politikalarının belirlenmesine ilişkin teorilerin yeniden gözden geçirilmesini zorunlu kılmıştır. Tüm bu gelişmeler, finansal faaliyetler ile bu faaliyetlerin ekonomi teorisi ve politikası üzerindeki etkilerini bilimsel açıdan ayrıntılı bir biçimde incelenmesi gereğini ortaya çıkarmaktadır. Ekonomi ve Finans Programı, ekonomi ve finans teorisi ile nicel yöntem ve bunlara ilişkin sektör uygulamalarından oluşan dengeli bir çerçeve üzerine kurulmuştur.