İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Bilişim Sistemleri ve TeknolojileriÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Genel Bilgi

Bölümümüzde öğretim dili Türkçe’dir. Dört yıllık eğitim programımız, öğrencilerimizin vizyon ve misyonumuza uygun olarak yetişmelerini sağlayacak şekilde, "bilgisayar" ve "yönetim" alanından seçilmiş derslerle oluşturulmuştur.

Bilgisayar içerikli derslerimizi; Bilişim Matematiği, Algoritma, Programlama, Nesne Tabanlı Programlama, Görsel Programlama, Veri Yapıları, Veritabanı, Bilgisayar Ağları, Internet Programlama, Veri Madenciliği, İşletim Sistemleri, Yazılım Mühendisliği gibi özetleyebiliriz.
Yönetim alanındaki derslerden bazıları ise, Ekonomi, İstatistik, Pazarlama, Yönetim Bilişim Sistemleri, İşletme, e-ticaret, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve Araştırma Yöntemleridir.
Öğretim programımız, teorik ve pratik bilgileri bütünleştirecek şekilde hazırlanmıştır ve teknolojik gelişmelere ve güncel gereksinimlere paralel olarak yenilenmektedir Öğrencilerimizin "İş Yaşamına Hazırlık" ve "Staj" programları çerçevesinde, zorunlu ya da gönüllü staj yapmaları sağlanmaktadır. Ayrıca, yurtiçi ve yurtdışı staj olanakları yanında, yarı zamanlı çalışma şansları da bulunmaktadır.
Öğrencilerimiz, üniversitemiz bünyesinde başka bölümlerle işbirliği içerisinde Çift Ana Dal ve Yan Dal eğitimi yapma imkânlarının yanı sıra, bir veya iki dönem Avrupa'da eğitimlerini sürdürebilecekleri Erasmus programına da katılabilirler. Öğrencilerimiz öğrenimleri esnasında İngilizce, Almanca, Arapça, Çince ve Rusçayı yabancı dil eğitimi olarak alabilirler.