İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Beslenme ve DiyetetikÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Beslenme ve Diyetetik
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Genel Bilgi

Beslenme ve Diyetetik Bölümü; toplumun beslenme durumunun saptanması, sorunların ve önceliklerin belirlenerek değerlendirilmesi, ülkenin beslenme düzeyinin geliştirilmesi için çözüm yollarının aranması, önerilmesi ve uygulanması, ülkenin besin ve beslenme plan ve politikalarının saptanması ve yönlendirilmesi, besin analizleri, değişik yaş gruplarının besin gereksinimlerinin belirlenmesi, hastalıklara özgü diyetlerin düzenlenmesi ve uygulanması, toplu beslenme hizmeti verilen kuruluşlarda yemek servisinin yönetimi ve organizasyonu gibi çeşitli alanlarda uygulama ve araştırma yürüten bir bölüm olarak hizmet vermek ve bu alanlarda yeterlilik kazanmış “Diyetisyenler” yetiştirmektir. Diyetisyenler, besinlerin bileşimleri, fiziksel ve kimyasal özellikleri, üretimden tüketime yapılan işlemlerin besin ögelerine etkileri, besin ögelerinin fonksiyonları, doğumdan ölüme kadar olan dönemde oluşan pek çok hastalığın temelinde yer alan beslenme yetersizliklerinin neler olduğu, hastalıkların tedavisinde diyet planlamanın önemi, hastalıkların önlenmesi ve tedavi için yapılması gereken diyet düzenlemeleri, toplu beslenme yapılan kurumlarda yürütülen yiyecek içecek servisinin yönetimi ve denetimi, toplumun beslenme konusunda bilinçlendirilmesi için yapılması gerekenler gibi konularda verilen teorik eğitim yanında, laboratuar çalışmaları, klinik ve saha stajları gibi uygulamalarla desteklenmiş bir program içinde yetiştirilmektedir.