İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Odyometri (İkinci Öğretim)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Odyometri (İkinci Öğretim)
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Genel Bilgi

Odyometri Programı, mesleki okul düzeyinde eğitim görmüş sağlık profesyonellerini, işitme ve işitme bozukluklarını değerlendirmek üzere eğitir. Odyometri programına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere, insan sağlığına ilişkin bu konuda hastalarla doğrudan temas kuracakları hatırlatılıyor. Hasta ilişkileri özel bir yeterlilik taşır ve titiz ve sabırlı bir yaklaşımı gerektirir. Odyoloji, yeni ve hızlı bir şekilde ilerleyen bilim dalında olduğu gibi, bu mesleği seçenler, profesyonel niteliklere ve araştırma hedeflerine çok yüksek bir seviyede sahip olmalı.
Sağlık hizmetleri alanındaki kalite güvencesi ve akreditasyon son yıllarda hızla önem kazandı ve hastane sayısında artışa ve nitelikli sağlık ekipleri için zorunluluklara neden oldu. Öğrenciler, odyometri verilerine ek olarak, sağlık yönetimi hakkında temel bilgi sahibi olurken, kendilerini zamanla geliştirerek ileri düzey pozisyonlara terfi edebilirler. Bu programın öğretim dili Türkçe'dir.