İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Ağız ve Diş SağlığıÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Ağız ve Diş Sağlığı
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Genel Bilgi

Ağız ve Diş Sağlığı Programı, 4 yarı dönem olmak üzere toplam 2 yıllık ön lisans eğitimidir. Programdan mezun olan öğrenciler "Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri" ünvanını almaktadır. Bu programa devam eden öğrenciler, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ilgili bölümlerinde ÇAP (Çift Anadal Programı) ile ikinci bir önlisans diplomasına sahip olabilir. Ayrıca, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile üniversitelerin 4 yıllık programlarına geçiş yapılarak da lisans eğitimine tamamlanabilir. Lisansa tamamlanabilecek bölümler; Sağlık Yönetimi, Sağlık Hizmetleri İşletmeciliği, Hemşirelik, Soyal Hizmet.
Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri; Koruyucu ve/veya tedavi edici sağlık hizmetlerin sunumunda diş hekimine yardım eden, cihazların ve el aletlerinin yüzey dezenfeksiyonunu ve sterilizasyonu sağlayan, klinikteki tedavi hizmetlerinin ve sarf malzemelerinin tedarik ve stok yönetimi yapan, klinik düzenin sağlanmasına yardım eden, enfeksiyon ilkeleri doğrultusunda hastaların ve çalışanlarının korunmasında sorumluluk taşıyan yardımcı sağlık personelidir. Sadece görev aldığı alan değil, multidisipliner takım çalışması ile tüm sağlık birimleri ile uyumlu ve iletişim halinde süreçlere destek sağlamaktadır.