İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Eğitim Yönetimi ve Denetimi (YL) (Tezsiz)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Eğitim Yönetimi ve Denetimi (YL) (Tezsiz)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Genel Bilgi

Ulusal ve uluslararası düzeyde yaşanan sosyo-ekonomik, politik ve teknolojik dönüşümler, diğer sektörleri olduğu gibi, eğitim sektörünü de büyük ölçüde etkilemiştir. Okulların eğitim ve öğretim süreçlerinde, örgüt ve yönetim yapılarında, çevreyle olan ilişkilerinde kayda değer değişimler yaşanmıştır. Bu değişimlerle birlikte eğitim yöneticiliği ve liderliği de daha güç ve karmaşık bir meslek alanı haline gelmiştir. Değişimin en temel özellik haline geldiği bir dünyada eğitim yöneticileri, özellikle de okul yönetici ve denetçilerinin başarılı olabilmeleri için; birçok alanda liderlik ve yöneticilik yeterlikleri kazanmaları ve bu kazanımlarını sürekli olarak geliştirmeleri gerekir. Bu da ancak teori ve uygulamayı birleştiren nitelikli eğitim programları ile mümkündür.
Programının temel amacı, eğitim liderliği alanında çalışanlar ve bu alanda kariyer yapmak isteyenlerin liderlik ve yönetim kapasitelerini geliştirmektir.