İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Havacılık YönetimiÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Havacılık Yönetimi
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Program Eğitim Hedefleri

(Programın amacı doğrultusunda belirlenen hedefler aşağıda belirtilmiştir.)
1 Hava taşımacılığı ile ilgili ileri düzey konuları bağımsız olarak araştırır, inceler ve yönetir
2 Hava taşımacılığı yönetiminde proje geliştirme aktivitelerini planlar ve ilgili faaliyetleri yönetir.
3 Farklı disiplinlerden gelen kişilerden oluşan takımlarda yer alır; Takım çalışmasını organize ederek, planlayarak ve yönlendirerek etkin şekilde çalışır ve sorumluluk alır
4 Hava taşımacılığı ile ilgili konularda bilim ve teknolojideki gelişmeleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle takip eder, kendini sürekli olarak yeniler, alan hakkındaki bilgisini eleştirel bakış açısıyla değerlendirir.
5 Hava taşımacılığı alanı ile ilgili temel problemleri saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer; bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular.
6 Gerek kuramsal gerek uygulamalı alanlarda havayolu işletmeciliği, ulusal ve uluslar arası taşımacılık çevrelerinde bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışır.
7 Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlar; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygular.
8 Hava taşımacılığı uygulamalarının gerektirdiği modern ve teknik araçları seçer ve kullanır
9 Hava taşımacılığı uygulamalarının sosyal ve evrensel etkilerinin ve ilgili çözümlerin farkındadır; alanı ile ilgili olarak kişi ve kurumlarla etkin iletişim kurar, nicel/nitel verilerle destekleyerek sorunlara çözüm geliştirir, fikirlerini paylaşır (sözlü/yazılı).
10 Hava taşımacılığı uygulamalarının sosyal ve evrensel etkileri konusunda farkındalığını ifade eder; girişimcilik ve yenilikçilik konularını bildiğini gösterir. .
11 Proje ve işletme yönetimi, işyeri uygulamaları, çevre, emniyet ve güvenlik konularında farkındalığa sahiptir; hava taşımacılığı ile ilgili uygulamaların yasal çerçevesinin farkındadır.
12 Etik ve mesleki sorumluluk bilincindedir.