İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Sağlık YönetimiÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Sağlık Yönetimi
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Program Eğitim Hedefleri

(Programın amacı doğrultusunda belirlenen hedefler aşağıda belirtilmiştir.)
1 Sağlık ve sağlık yönetimi alanındaki kavramları öğretmek.
2 Örgüt/Kurum için amaç ve hedefler nasıl belirlenir; bunlar çalışanlara ve ekip arkadaşlarına nasıl aktarılır, liderlik ve takım ruhu nedir, nasıl aşılanır göstermek.
3 Örgütün/Kurumun paydaşları ve rakipleri ile ilişkilerini analiz uygulamaları göstermek.
4 Sağlık mevzuatını ve bunu esas alan kanun ve yasal düzenlemeler ile güncel değişikliklerin değerlendirilmesi, gerekli anlaşma ve çözümler üzerine sunum yaptırılması.
5 Sağlık yönetimine ilişkin edindiği bilgileri kullanmak suretiyle verileri yorumlayabilme, analiz edebilme, sorunları tanımlayabilme ve çözüm önerileri getirebilme .
6 Sektörel gelişimleri takip etme, bilimsel araştırma yapma ve ve iş ilişkilerini sürdürebilecek düzeyde ikinci yabancı dili kullanma becerileri kazandırmak.
7 Alanının gerektirdiği bilgisayar programları ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanmayı göstermek.
8 Toplum sağlığı sorunlarını analiz etme, ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler üretebilme ve bu doğrultuda sağlık eğitimi ve iletişimi programlarını göstermek.
9 Örgüt/Kurum, iş, toplumsal ve bilimsel etik değerlere uygun davranış; kültürel değerler ile çevre koruma, kalite, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince geliştirmek.