Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Dersin Tanıtılması
Öğrenciler arası tanışma kaynaşma
“Benim adım ……
En sevdiğim gıda ürünü …… çünkü ………” gibi bazı diyalog ve paylaşımlar olabilir.
Bölümler birbirlerine ne yaptığını uzmanlık alanlarını tanıtabilir. Öğrenciler arasında kontrollü diyalog.
|
Veri yok |
2) |
• Neden yeni ürün geliştiririz?
• Ürün Planlama ve Geliştirme Faaliyetleri
• Yeni Ürün Nedir?
• Yeni Gıda Ürünlerinin Karakterize Edilmesi ve Tanımlanması
• Müşteriler ve Tüketiciler
• Değer Yaratma
• Piyasalar ve Pazar Yerleri
• Yeni gıda ürün trendleri tartışması (2015-2016 TRENDLERİ)
|
Veri yok |
3) |
İNOVASYON VE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)
• Neden yeni ürün geliştiririz?
• Ürün Planlama ve Geliştirme Faaliyetleri
• Yeni Ürün Nedir?
• Yeni Gıda Ürünlerinin Karakterize Edilmesi ve Tanımlanması
• Müşteriler ve Tüketiciler
• Değer Yaratma
• Piyasalar ve Pazar Yerleri
• Yeni gıda ürün trendleri tartışması (2015-2016 TRENDLERİ)
|
Veri yok |
4) |
• Gıda tasarımının tanımı ile ilgili tartışma
• Gıda ile ilgili tasarım
• Gıda ile tasarım
• Gıda için tasarım
• Gıda mekan tasarımı
• Gıda ürün tasarımı
• Yeme tasarımı
|
Veri yok |
5) |
GIDA VE AMBALAJ
GIDA VE DUYUSAL DENEYİM
|
Veri yok |
6) |
• Kullanıcı Profili kavramının anlatılması
• Moodboard hakkında bilgi verilmesi ve nasıl, neye göre hazırlandığının anlatılması
• Öğrencilerin getirdiği dergi, karton vs. ile öğrencilerin moddboard hazırlaması
• Yapılan çalışmaların sunulması
|
Veri yok |
7) |
• 3 bölüm halinde işlenebilir. (kritik verilmesi – Teorik bilgi ve örnek paylaşımı – kritik verilmesi)
• Teorik bilgi, örnek (Gıdaların biçimleri ve sebepleri, örn makarna)
|
Veri yok |
8) |
Vize Sınavı |
Veri yok |
9) |
ÜRÜNLERİN MUTFAKTA DENEMELERİNİN YAPILMASI |
Veri yok |
10) |
3 ÜRÜN ÖNERİSİNİN SUNULMASI |
Veri yok |
11) |
ÜRÜN ÖNERİLERİ ÜZERİNDEN KRİTİK VERİLMESİ (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü – Gastronomi Bölümü)
• 3 bölüm halinde işlenebilir. (kritik verilmesi – Teorik bilgi ve örnek paylaşımı – kritik verilmesi)
• Teorik bilgi, örnek (Gıda sektöründe tasarımın yeri ve önemi) (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)
|
Veri yok |
12) |
AMBALAJ TASARIMI |
Veri yok |
13) |
ÜRÜN ÖNERİLERİ ÜZERİNDEN KRİTİK VERİLMESİ (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü – Gastronomi Bölümü)
• 3 bölüm halinde işlenebilir. (kritik verilmesi – Teorik bilgi ve örnek paylaşımı – kritik verilmesi)
• Teorik bilgi, örnek (Gıda sektöründe tasarımın yeri ve önemi) (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)
|
Veri yok |
14) |
ÜRÜNLERİN MUTFAKTA DENEMELERİNİN YAPILMASI |
Veri yok |
15) |
GIDA ÜRÜNÜNÜN SUNUMUNUN HAZIRLANMASI
• Bilimsel gıda ürünü posterinin hazırlanması (Gastronomi Bölümüm)
• Gıdanın üretimine yönelik çizimlerin hazırlanması (Teknik çizimlerinin oluşturulması, üretim detaylarının belirtilmesi) (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)
• Poster sunum tasarımının hazırlanması (Sunum teknikleri hakkında bilgi verilmesi) (Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü)
|
Veri yok |
16) |
Final Sınavı |
Veri yok |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
İç mimarlık alanında tasarım ve üretim yöntemlerinde kavramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir |
|
2) |
Sanatsal ve kültürel değerleri tasarım sürecinde kullanır |
|
3) |
İç mimarlık alanında malzeme ve üretim teknolojilerine ilişkin çağdaş bilgileri kullanır |
|
4) |
Tasarım sorunlarını, eleştirel bir bakış açısı ve analitik düşünerek, özgün çözümlere ulaştırma becerisine sahiptir |
|
5) |
Takım çalışmaları konusunda uyum ve etkinlik bilincine sahiptir |
|
6) |
Proje uygulamaları aşamasında üretime katılım ve mesleki deneyim gösterir |
|
7) |
Öğrenmenin önemini benimseyerek, bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında sürekli kendini geliştirir |
|
8) |
Meslek etiği ve ilgili kanun, yönetmelikler hakkında bilgi ve bilinç sahibidir |
|