Gastronomi (YL) (Tezsiz) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu: | GST535 | ||||||||
Ders İsmi: | Yemek Sosyolojisi | ||||||||
Ders Yarıyılı: |
Güz |
||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Bölüm Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | |||||||||
Dersin Koordinatörü: | Ar.Gör. MÜGE KAYA | ||||||||
Dersi Veren(ler): |
Öğr.Gör. İPEK AHU SOMAY |
||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Yemek sosyolojisi ve sosyal teorileri anlamak. Yemek, tarım ve kır tartışmaları, coğrafi işaretler ve alternatif gıda ağlarını öğrenmek. Toplumsal eşitsizlikler, sınıflar ve yemek kavramlarını bilmek. Yemek mutfak ve kültür kavramlarını anlamak. Yemek ve politika ilişkisini öğrenmek. Toplumsal cinsiyet, yemek pişirme, ev mutfağı ve profesyonel mutfaklar kavramlarını anlamak. Yemek, küreselleşme, yerelleşme ve kimlik konularını bilmek. Gıda rejimlerinde kriz ve gastro-endişeyi anlamak. |
Dersin İçeriği: |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Yemek Sosyolojisi ve Sosyal Teori | |
2) | Yemek, Tarım ve Kır Tartışmaları | |
3) | Coğrafi İşaretler ve Alternatif Gıda Ağları | |
4) | Toplumsal Eşitsizlikler, Sınıflar ve Yemek. | |
5) | Yemek, Mutfak ve Kültür | |
6) | Yemek, Mutfak ve Kültür | |
7) | Ara Sınavlar | |
8) | Yemek ve Politika | |
9) | Toplumsal Cinsiyet, Yemek Pişirme, Ev Mutfağı ve Profesyonel Mutfaklar | |
10) | Toplumsal Cinsiyet, Yemek Pişirme, Ev Mutfağı ve Profesyonel Mutfaklar | |
11) | Yemek, Küreselleşme, Yerelleşme ve Kimlik. | |
12) | Yemek, Küreselleşme, Yerelleşme ve Kimlik | |
13) | Gıda Rejimlerinde Kriz ve Gastro-Endişe | |
14) | final sınavı |
Ders Notları / Kitaplar: | |
Diğer Kaynaklar: |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
---|---|---|
Program Kazanımları |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Sunum | |
Bilgisayar Destekli Sunum |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ödev | 1 | % 10 |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 50 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 50 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 50 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 15 | 3 | 45 |
Ara Sınavlar | 1 | 2 | 2 |
Final | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 49 |