GST522 Gastronomi ve İletişimİstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Gastronomi (YL) (Tezsiz)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Gastronomi (YL) (Tezsiz)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: GST522
Ders İsmi: Gastronomi ve İletişim
Ders Yarıyılı: Güz
Bahar
Ders Kredileri:
Teorik Pratik Kredi AKTS
3 0 3 5
Öğretim Dili: TR
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Bölüm Seçmeli
Dersin Seviyesi:
Yüksek Lisans TYYÇ:7. Düzey QF-EHEA:2. Düzey EQF-LLL:7. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Ar.Gör. MÜGE KAYA
Dersi Veren(ler): Dr.Öğr.Üyesi SEMRA GEÇKİN ONAT
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Bu ders, Gastronomi öğrencilerine mesleklerinin medyadaki yansımalarını farklı açılardan ele alabilecekleri, gastronominin geniş yelpazesi içinde ilk yayınlardan itibaren gelinen nokta hakkında kapsamlı şekilde bilgi birikimi oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca aşçılık mesleği kariyerlerinde gerekli olan medya eksenli balış açısını kazandırmayı hedeflemektedir.
Dersin İçeriği: Bu ders; Gastronomide Medyanın Yeri ve Önemi,Gastronomi ve Medya İlgili Temel Kavramlar,Komünikasyon, Kitle İletişim ve Çeşitleri,Sinema ve Gastronomi,Basılı Medya ve Gastronomi-I,Basılı Medya ve Gastronomi-II,Televizyon ve Gastronomi-I,Ara Sınav,Televizyon ve Gastronomi-II,İnternet ve Gastronomi-I,Internet and Gastronomy-II,Sosyal Medya ve Gastronomi,Fotoğraf ve Gastronomi,Gastronomi ve Sosyoloji-I,Gastronomi ve Sosyoloji-II; konularını içermektedir.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Öğrenme Kazanımları
1 - Bilgi
Kuramsal - Olgusal
1) Gastronomi ve medya ilişkisini açıklar.
2) Gastronomi ve iletişim kavramlarını tanımlayabilecek
3) Gastronominin ilişkili olduğu medya alanlarını yorumlar.
4) Sinemada yazılı medyada dijital medyada ve sosyal medyada gastronomiyi açıklar.
5) Gastronomiyi sosyolojik açıdan yorumlar.
2 - Beceriler
Bilişsel - Uygulamalı
3 - Yetkinlikler
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Öğrenme Yetkinliği
Alana Özgü Yetkinlik
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Gastronomide İletişimin Yeri ve Önemi
2) Gastronomi ve İletişim ile İlgili Temel Kavramlar
3) Komünikasyon, Kitle İletişim ve Çeşitleri
4) Sinema ve Gastronomi
5) Basılı Medya ve Gastronomi-I
6) Basılı Medya ve Gastronomi-II
7) Televizyon ve Gastronomi-I
8) Ara Sınav
9) Televizyon ve Gastronomi-II
10) İnternet ve Gastronomi-I
11) İnternet ve Gastronomi-II
12) Sosyal Medya ve Gastronomi
13) Fotoğraf ve Gastronomi
14) Gastronomi ve Sosyoloji-I
15) final sınavı

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar:
Diğer Kaynaklar:

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Ders Öğrenme Kazanımları

1

2

3

4

5

Program Kazanımları

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı

Öğrenme Etkinliği ve Öğretme Yöntemleri

Akran Değerlendirmesi
Anlatım
Beyin fırtınası /Altı şapka
Bireysel çalışma ve ödevi
Ders
Grup çalışması ve ödevi
Web Tabanlı Öğrenme

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri ve Kriterleri

Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama)
Sözlü sınav
Akran Değerlendirmesi
Bilgisayar Destekli Sunum

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Ödev 1 % 10
Ara Sınavlar 1 % 40
Final 1 % 50
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 50
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 50
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Ders Saati 2 2 4
Ödevler 1 1 1
Ara Sınavlar 1 2 2
Final 1 2 2
Toplam İş Yükü 9