Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Amaçlar • Öğrencilere dersin içeriğinin anlatılması,
• Tanışma
• Beklentilerin paylaşılması
Konular • Şarap’a giriş
Aktiviteler • Fermente içkiler nelerdir ,arasındaki farklar (slaytlar eşliğinde) anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
2) |
Amaçlar • Yerli ve yabancı üzüm türlerini tanıma
Konular Kırmızı,beyaz üzümler ve karakteristik yapıları işlenecek
Aktiviteler Tüm bu konular görsel olarak slaytlar eşliğinde anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
3) |
Amaçlar Şarap yapımının işlenmesi
Konular Kırmızı,beyaz,roze ,blush ve Vegan şaraplarının yapımı anlatılacak
Aktiviteler Tüm bu konular görsel olarak slaytlar eşliğinde anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
4) |
Amaçlar Dünya şarapçılığı (Fransa) nın işlenmesi
Konular Fransa’nın şarap üretim kanunları,şarap sınıfları ve bunların üretimi detaylı olarak anlatılacak.
Aktiviteler Tüm bu konular görsel olarak slaytlar eşliğinde anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
5) |
Amaçlar Fransa’nın Champagne (Şampanya) bölgesinin işlenmesi
Konular Şampanya’ya ismini veren bölgenin tanıtılması,şampanya üretimi ve yasaları anlatılacak.
Aktiviteler Tüm bu konular görsel olarak slaytlar eşliğinde anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
6) |
Amaçlar Dünya şarapçılığı (İtalya) nın işlenmesi
Konular İtalya’nın şarap üretim kanunları,şarap sınıfları ve bunların üretimi detaylı olarak anlatılacak.
Aktiviteler Tüm bu konular görsel olarak slaytlar eşliğinde anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
7) |
Amaçlar İtalyan köpüklü şarapları işlenecek
Konular İtalyan köpüklü şarapları Prosecco ve Frizzante anlatılacak.
Aktiviteler Tüm bu konular görsel olarak slaytlar eşliğinde anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
8) |
Amaçlar Ara sınav ile 7 haftalık süreçte işlenen konuların yetkinliklerinin test edilmesi.
Konular • Vize Sınavı
Vize sınavındaki soruların çözümlenmesi ve eksikliklerin raporlanması.
|
Anlatma, tartışma, sınav uygulaması |
9) |
Amaçlar Türkiye’de bağcılık ve şarap üretiminin işlenmesi.
Konular Türkiye’de şaraplık üzüm bağcılığı yapılan bölgeler,şarap üretimi,üzüm türleri anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
10) |
Amaçlar Ice Wine ,Tokaji nedir,nasıl üretilir,üreten ülkeler ve üretim yöntemleri işlenecek
Konular Tatlı şarap sınıfından Ice Wine’lar ve Tokaji’ler detaylı şekilde anlatılacak
Aktiviteler Tüm bu konular görsel olarak slaytlar eşliğinde anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
11) |
Amaçlar Şarapların servis ısıları ve yemek uyumu (menu) temel kuralları işlenecek
Konular Şarap’a uygun yemek seçimi ve bunun temel kuralları anlatılacak
Aktiviteler Tüm bu konular görsel olarak slaytlar eşliğinde anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
12) |
Amaçlar Başlangıç yemekleri,salatalar,peynirler,kuru yemişler,şarküteriler ile hangi şarapların eşleştirileceği işlenecek.
Konular Yemeklerin içeriklerine (malzemesi ve sosuna) göre hangi şaraplar uyumludur,anlatılacak
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
13) |
Amaçlar Balık,deniz mahsulleri,makarnalar,beyaz ve kırmızı et ile tatlıların hangi yemekler eşleştirilmesi gerektiği işlenecek
Konular Yemeklerin içeriklerine (malzemesi ve sosuna) göre hangi şaraplar uyumludur,anlatılacak.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
14) |
Şarap tadımı uygulaması yapılacak (IWSA’da) International Wines & Spirits Academy ‘de.
Tadım (şarap-yemek eşleşmesi) yapılacak (IWSA’da).
|
tadım |
15) |
Final sınavı ile 14 haftalık süreçte işlenen konuların yetkinliklerinin test edilmesi. |
yok |