Gastronomi (YL) (Tezli) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu: | GST525 | ||||||||
Ders İsmi: | Gıda ve Pazarlama | ||||||||
Ders Yarıyılı: |
Bahar Güz |
||||||||
Ders Kredileri: |
|
||||||||
Öğretim Dili: | TR | ||||||||
Ders Koşulu: | |||||||||
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: | Hayır | ||||||||
Dersin Türü: | Bölüm Seçmeli | ||||||||
Dersin Seviyesi: |
|
||||||||
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze | ||||||||
Dersin Koordinatörü: | Ar.Gör. MÜGE KAYA | ||||||||
Dersi Veren(ler): | |||||||||
Dersin Yardımcıları: |
Dersin Amacı: | Yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösterecek aşçı adaylarının pazarlama, markalaşma ve satış alanlarında temel kavramlara, uygulamalara hakim olması ve başarılı işletmeler kurulmasında ve sürdürülmesinde pazarlamanın öneminin anlaşılması. |
Dersin İçeriği: | Bu ders; Pazarlamaya giriş - Pazarlamanın tarihi gelişimi - Pazarlama çevresi,4P ve 4C Pazarlama karması - Ürün / Müşteri - Fiyat / Maliyet - Dağıtım / Kolaylık - Tutundurma / İletişimi,Pazar Analizleri - Pazar araştırması - Rakip analizi,- Markalaşma - Konumlandırma - Misyon ve Vizyon,Konsept (Tema),Hizmet pazarlaması - Yiyecek-içecek sektöründe pazarlama uygulamaları,Hizmet pazarlaması - Yiyecek-içecek sektöründe pazarlama uygulamaları,Ara Sınav,Tüketici davranışı - Yiyecek-içecek sektöründe tüketici davranışı,Tüketici davranışı - Yiyecek-içecek sektöründe tüketici davranışı,Pazarlama Planı Hazırlanması,Müşteri ilişkileri yönetimi - CRM kavramı - Yiyecek-içecek işletmelerinde CRM uygulamaları,Dijital Pazarlama Sosyal medya pazarlaması,Dijital Pazarlama Sosyal medya pazarlaması,Yiyecek-içecek işletmelerinde satış - Satışın pazarlamadaki önemi - Satış sürecinin aşamaları - Satış yöntemleri; konularını içermektedir. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Pazarlamaya giriş - Pazarlamanın tarihi gelişimi - Pazarlama çevresi | |
2) | 4P ve 4C Pazarlama karması - Ürün / Müşteri - Fiyat / Maliyet - Dağıtım / Kolaylık - Tutundurma / İletişimi | |
3) | Pazar Analizleri - Pazar araştırması - Rakip analizi | |
4) | Markalaşma - Konumlandırma - Misyon ve Vizyon | |
5) | Konsept (Tema) | |
6) | Hizmet pazarlaması - Yiyecek-içecek sektöründe pazarlama uygulamaları | |
7) | Hizmet pazarlaması - Yiyecek-içecek sektöründe pazarlama uygulamaları | |
8) | Ara Sınav | |
9) | Tüketici davranışı - Yiyecek-içecek sektöründe tüketici davranışı | |
10) | Tüketici davranışı - Yiyecek-içecek sektöründe tüketici davranışı | |
11) | Pazarlama Planı Hazırlanması | |
12) | Müşteri ilişkileri yönetimi - CRM kavramı - Yiyecek-içecek işletmelerinde CRM uygulamaları | |
13) | Dijital Pazarlama Sosyal medya pazarlaması | |
14) | Yiyecek-içecek işletmelerinde satış - Satışın pazarlamadaki önemi - Satış sürecinin aşamaları - Satış yöntemleri | |
15) | final sınavı |
Ders Notları / Kitaplar: | |
Diğer Kaynaklar: | Banu SAMANCI “Markanızı nasıl pişirirsiniz?”, CEO Plus, Doğan Kitap, 2016 Mucuk, İsmet “Pazarlama İlkeleri”, Türkmen Kitapevi, Karafikoğlu, Mehmet “Pazarlama İlkeleri”, Literatür Yayıncılık notları, Philip Kotler, “A’dan Z’ye Pazarlama” Josh Kaufman “The Personal MBA” Ed. Julius Wiedemann, Taschen. “Reklamcılık artık Online”, Alan Charlesworth “Internet Marketing” Tracy L. Tuten & Michael R. Solomon,“Social Media Marketing”, Liana Li Evans, “Social Media Marketing” |
Ders Öğrenme Kazanımları | 1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
---|---|---|---|---|---|---|
Program Kazanımları | ||||||
1) Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme. Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme. Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme. Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilme ve yeni bilgiler oluşturabilme. Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme. Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme. |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme. Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme. Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme. Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilme ve yeni bilgiler oluşturabilme. Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme. Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme. | 4 |
Alan Çalışması | |
Anlatım | |
Okuma |
Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama) | |
Bilgisayar Destekli Sunum |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ödev | 1 | % 10 |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 50 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 50 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 50 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 15 | 30 |
Ara Sınavlar | 1 | 2 |
Final | 1 | 2 |
Toplam İş Yükü | 34 |