İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar MimarlıkÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Mimarlık
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Mezunların İstihdam Alanları

Yapı sektörünün en önemli bileşenlerinden olan mimarlık mesleği birçok bilgi alanını bünyesinde barındırmaktadır. Sürdürülebilir ve ekolojik tasarım, yapı elemanları ve malzeme, mimarlık tarihi ve restorasyon, kentsel planlama ve tasarım, iç mekân tasarımı, peyzaj düzenleme, yapım teknikleri, bilişim, felsefe, sanat vb. birçok alan mimarlığın alanının içindedir. Mimarların çalıştıkları alanlar bunlarla sınırlı olmayıp geniş bir yelpazeye yayılmaktadır.

Mimarlar; tasarımcı ve uygulamacı olarak bina ve kent ölçeğindeki projelerde gerek bürolarda gerekse şantiyede çalışabildikleri gibi; yapı denetimi, malzeme tasarım, üretimi ve pazarlamasında, mesleğe dair yasa ve yönetmeliklerin hazırlanması, ilgili alanlarda yayıncılık, sergi vb. organizasyonların hazırlanması mimarlık eğitimi almış kişilerin görev alabileceği alanlardır. Gerek meslek eğitimi sırasında stajlar boyunca gerekse meslek hayatında kamu kurumları, özel sektör, şirketler ve bankalar, serbest mimarlık büroları, yapı sektörüne ilişkin kurum ve firmalar, ilgili yayın kuruluşları mimarlık pratiğinin yoğun olarak icra edildiği alanlardır. Bunların yanı sıra, mezunlar kendi ofislerini açıp serbest mimar olarak çalışabilecekleri gibi akademisyen de olabilmektedirler.