İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Gastronomi ve Mutfak SanatlarıÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I TR 2 0 2 2
GST105 Gastronominin Temel İlkeleri TR 2 0 2 4
GST109 Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyonu TR 2 0 2 5
GST111 Gastronomide Gıda Bilimi TR 3 0 3 5
GST155 Yiyecek İçecek Yönetimi TR 3 0 3 5
TRD101 Türk Dili I TR 2 0 2 2
Yabancı Dil Seçmeli 0 0 3 4
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II TR 2 0 2 2
GST108 Mutfak Teknikleri 1 TR 2 2 3 5
GST126 Beslenme ve Diyet TR 3 0 3 5
GST130 Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım TR 2 0 2 3
GST132 Gastronomi için Matematik TR 2 0 2 3
ISLT222 Girişimcilik Uygulamaları TR 2 0 2 3
TRD102 Türk Dili II TR 2 0 2 2
Yabancı Dil Seçmeli 0 0 3 4
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GST207 Mutfak Teknikleri 2 TR 2 2 3 5
GST209 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi TR 3 0 3 4
GST213 Fırıncılık TR 2 2 3 5
GST219 Yöresel Mutfak 1 (Ege+Akdeniz) TR 2 2 3 5
GST235 Gastronomide Girişimcilik Uygulamaları TR 2 0 2 3
GST240 Gıdaların Yapısal Özellikleri TR 3 0 3 6
Bölüm Seçmeli 0 0 3 6
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GST214 Mutfak Teknikleri 3 TR 2 2 3 5
GST228 Türk Mutfak Tarihi TR 3 0 3 4
GST234 Pasta ve Tatlı Teknikleri TR 2 2 3 5
GST246 İş Sağlığı ve Güvenliği TR 2 0 2 3
GST248 Yöresel Mutfak 2 (İç Anad+Karadeniz) TR 2 2 3 5
Bölüm Seçmeli 0 0 3 6
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GST315 Şarap Bilimi TR 2 0 2 5
GST317 Yöresel Mutfak 3 (Doğu+Güneydoğu) TR 2 2 3 6
GST319 Gastronomi, Kültür ve Toplum TR 2 0 2 5
GST361 Gastronomide İnsan Kaynakları Yönetimi TR 3 0 3 6
Bölüm Seçmeli 0 0 3 6
Bölüm Seçmeli 0 0 3 6
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GST318 İleri Pastacılık Teknikleri TR 2 2 3 6
GST322 Yöresel Mutfak 4 (Marmara+İstanbul+Osmanlı) TR 2 2 3 6
GST334 İçecekler ve Miksoloji TR 3 0 3 6
Bölüm Seçmeli 0 0 3 6
Bölüm Seçmeli 0 0 3 6
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GST411 Fransız Mutfağı ve Teknikleri TR 2 2 3 6
GST422 Bitirme Projesi TR 2 0 2 5
GST431 Gıda Mevzuatı ve İş Hukuku TR 2 0 2 6
GST433 Gastronomide Satış ve Pazarlama TR 2 0 2 4
Bölüm Seçmeli 0 0 3 6
Bölüm Seçmeli 0 0 2 6
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GST404 Dünya Mutfakları TR 2 2 3 6
GST408 Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü TR 3 0 3 6
GST410 Intern Gastronomi TR 0 16 8 18