Gastronomi ve Mutfak Sanatları | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
1. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
ATA101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
GST105 | Gastronominin Temel İlkeleri | TR | 2 | 0 | 2 | 4 | ||
GST109 | Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyonu | TR | 2 | 0 | 2 | 5 | ||
GST111 | Gastronomide Gıda Bilimi | TR | 3 | 0 | 3 | 5 | ||
GST155 | Yiyecek İçecek Yönetimi | TR | 3 | 0 | 3 | 5 | ||
TRD101 | Türk Dili I | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
Yabancı Dil Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 4 | ||||
Toplam | 17 | 27 |
2. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
ATA102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
GST108 | Mutfak Teknikleri 1 | TR | 2 | 2 | 3 | 5 | ||
GST126 | Beslenme ve Diyet | TR | 3 | 0 | 3 | 5 | ||
GST130 | Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
GST132 | Gastronomi için Matematik | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
ISLT222 | Girişimcilik Uygulamaları | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
TRD102 | Türk Dili II | TR | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
Yabancı Dil Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 4 | ||||
Toplam | 19 | 27 |
3. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GST207 | Mutfak Teknikleri 2 | TR | 2 | 2 | 3 | 5 | ||
GST209 | Gastronomi ve Yiyecek Tarihi | TR | 3 | 0 | 3 | 4 | ||
GST213 | Fırıncılık | TR | 2 | 2 | 3 | 5 | ||
GST219 | Yöresel Mutfak 1 (Ege+Akdeniz) | TR | 2 | 2 | 3 | 5 | ||
GST235 | Gastronomide Girişimcilik Uygulamaları | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
GST240 | Gıdaların Yapısal Özellikleri | TR | 3 | 0 | 3 | 6 | ||
Bölüm Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 6 | ||||
Toplam | 20 | 34 |
4. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GST214 | Mutfak Teknikleri 3 | TR | 2 | 2 | 3 | 5 | ||
GST228 | Türk Mutfak Tarihi | TR | 3 | 0 | 3 | 4 | ||
GST234 | Pasta ve Tatlı Teknikleri | TR | 2 | 2 | 3 | 5 | ||
GST246 | İş Sağlığı ve Güvenliği | TR | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
GST248 | Yöresel Mutfak 2 (İç Anad+Karadeniz) | TR | 2 | 2 | 3 | 5 | ||
Bölüm Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 6 | ||||
Toplam | 17 | 28 |
5. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GST315 | Şarap Bilimi | TR | 2 | 0 | 2 | 5 | ||
GST317 | Yöresel Mutfak 3 (Doğu+Güneydoğu) | TR | 2 | 2 | 3 | 6 | ||
GST319 | Gastronomi, Kültür ve Toplum | TR | 2 | 0 | 2 | 5 | ||
GST361 | Gastronomide İnsan Kaynakları Yönetimi | TR | 3 | 0 | 3 | 6 | ||
Bölüm Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 6 | ||||
Bölüm Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 6 | ||||
Toplam | 16 | 34 |
6. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GST318 | İleri Pastacılık Teknikleri | TR | 2 | 2 | 3 | 6 | ||
GST322 | Yöresel Mutfak 4 (Marmara+İstanbul+Osmanlı) | TR | 2 | 2 | 3 | 6 | ||
GST334 | İçecekler ve Miksoloji | TR | 3 | 0 | 3 | 6 | ||
Bölüm Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 6 | ||||
Bölüm Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 6 | ||||
Toplam | 15 | 30 |
7. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GST411 | Fransız Mutfağı ve Teknikleri | TR | 2 | 2 | 3 | 6 | ||
GST422 | Bitirme Projesi | TR | 2 | 0 | 2 | 5 | ||
GST431 | Gıda Mevzuatı ve İş Hukuku | TR | 2 | 0 | 2 | 6 | ||
GST433 | Gastronomide Satış ve Pazarlama | TR | 2 | 0 | 2 | 4 | ||
Bölüm Seçmeli | 0 | 0 | 3 | 6 | ||||
Bölüm Seçmeli | 0 | 0 | 2 | 6 | ||||
Toplam | 14 | 33 |
8. Yarıyıl | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | Dili | Ön Koşul | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | |
GST404 | Dünya Mutfakları | TR | 2 | 2 | 3 | 6 | ||
GST408 | Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü | TR | 3 | 0 | 3 | 6 | ||
GST410 | Intern Gastronomi | TR | 0 | 16 | 8 | 18 | ||
Toplam | 14 | 30 |