İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Rehberlik ve Psikolojik DanışmanlıkÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Program Eğitim Hedefleri

(Programın amacı doğrultusunda belirlenen hedefler aşağıda belirtilmiştir.)
1 1. Başkalarına karşı duyarlı, bireyselliğe ve kültürel farklılıklara saygılı bir psikolojik danışman ve rehber olma yetkinliğini gösterebilir.
2 2. Kişisel ve sosyal olgulara dair sahip olduğu bilgiyi etik kurallara uygun olarak kullanarak, olayları değerlendirme yetkinliği gösterebilir.
3 3. Eğitim bilimleri, öğretmen yetiştirme, rehberlik ve psikolojik danışma alanlarına ilişkin temel kavramları ve değişik yöntemleri değerlendirme yetkinliği gösterebilir.
4 4. Evaluate the physiological, developmental and environmental basics of human behavior, and systematically conceptualize the transformation process.
5 5. İnsan davranışlarının fizyolojik, gelişimsel ve çevresel temellerini bilir ve değişim sürecini sistematik olarak değerlendirebilir.
6 6. Bilgi teknolojilerini kullanabilir ve temel ve güncel bilgi kaynaklarına ulaşabilir ve bu kaynakları alanda karşılaştığı problemleri çözmek için kullanabilir.
7 7. Araştırma tekniklerini, istatistiksel analizleri, ihtiyaç analizlerini kullanabilir ve sonuçları yorumlayabilir.
8 8. Yabancı dili mesleki etkinliklerde etkili bir biçimde kullanabilir.