Dersin Amacı: |
Bu ders bilgisayar programcıları için gerekli temel matematik becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Temel matematiksel kavramlar, tanımlar ve ilgili işlemler; cebirsel kavramlar, tanımlar ve ilgili işlemler, temel biçimsel yöntemler ve temel istatistiksel kavramlar |
Dersin İçeriği: |
Derse giriş
Temel konseptler. Kümeler, sayı sistemleri
Üstel, kök, ikili, sekizgen, altıgen
Bütün ve rasyonel güçlerle ifade.
İkinci derece denklemlere indirgenebilen denklemler
Eşitsizlikler: Birinci ve ikinci derece eşitsizliklerin çözümleri
Üstel fonksiyon, logaritma fonksiyonu
Ara sınav
Matrisler, Skaler çarpım, Matris çarpımı, Bir matrisin dönüşümü, determinant, tekil matris, değişkenler ve operatörler, matematik tabanlı komutlar
Matrisler, Skaler çarpım, Matris çarpımı, Bir matrisin dönüşümü, determinant, tekil matris, değişkenler ve operatörler, matematik tabanlı komutlar
Permütasyonlar ve kombinasyonlar
Üçgen, sinüs
Diferansiyel hesap
Diferansiyel hesap |
Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Derse giriş |
veri yok |
2) |
Temel konseptler. Kümeler, sayı sistemleri |
veri yok |
3) |
Üstel, kök, ikili, sekizgen, altıgen |
veri yok |
4) |
• Bütün ve rasyonel güçlerle ifade. |
veri yok |
4) |
• Bütün ve rasyonel güçlerle ifade. |
veri yok |
5) |
• İkinci derece denklemlere indirgenebilen denklemler |
veri yok |
6) |
Eşitsizlikler: Birinci ve ikinci derece eşitsizliklerin çözümleri |
veri yok |
7) |
Üstel fonksiyon, logaritmik fonksiyon |
veri yok |
8) |
Ara Sınav |
veri yok |
9) |
• Matrisler, Skaler çarpım, Matris çarpımı, Bir matrisin dönüşümü, determinant, tekil matris, değişkenler ve operatörler, matematik tabanlı komutlar |
veri yok |
10) |
• Matrisler, Skaler çarpım, Matris çarpımı, Bir matrisin dönüşümü, determinant, tekil matris, değişkenler ve operatörler, matematik tabanlı komutlar |
veri yok |
11) |
Permütasyonlar ve kombinasyonlar |
veri yok |
12) |
Üçgen, sinüs |
veri yok |
13) |
Diferansiyel hesap |
veri yok |
14) |
Diferansiyel hesap |
veri yok |
15) |
Genel Tekrar |
Veri Yok |
16) |
Final sınavı |
Veri Yok |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğrencileri, beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olurlar. Bilgilerini çalışma hayatında uygularlar. Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, mutfakta hijyen ve sanitasyon ile gıdaların saklanma koşulları konusunda bilgilidir. Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, Gastronomi ile ilgili yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, hak ve yükümlülükler ile etik kurallar hakkında bilgi sahibi olur. |
|
2) |
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, alkollü ve alkolsüz içecekler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olur, yiyecek üretiminde çeşitli alkollü ve alkolsüz içecekleri kullanır.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, uluslararası pişirme ve doğrama teknikleri hakkında bilgi sahibi olurlar. Bilgilerini okul ve çalışma hayatında uygularlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, yöresel mutfak ve uluslararası mutfak yemekleri hakkında bilgi sahibi olurlar. Bilgilerini okul ve çalışma hayatlarında uygularlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri, Ulusal ve Uluslararası gıda güvenliği standartları hakkında bilgi sahibi olup, bilgilerini okul ve çalışma hayatında uygularlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri kişisel bakım, hijyen, giyim ve görünüm konusunda bilgili ve özenlidir.
Gastronomi bölümü öğrencileri, ulusal ve uluslararası tatlı ve ekmek teknikleri hakkında bilgi sahibi olurlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, yiyecek- içecek maliyet analizi, kontrolü ve menü fiyatlandırması hakkında bilgi sahibidir. |
|
3) |
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, başkalarıyla veya bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışır.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, yiyecek-içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamaları hakkında bilgi sahibidir. |
|
4) |
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, alanı ile ilgili bilgi ve becerileri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir. |
|
5) |
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri, alanı ile ilgili fiziksel ortamı tanır. Araç-gereçlerini tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
Gastronomi bölümü öğrencileri, medya ve sanatta gastronomi hakkında bilgi sahibi olurlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, sektör ile iş birliği yaparak, gelen talepler doğrultusunda projeler hazırlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, etkin iletişim kurma becerisine sahip olur. |
|
6) |
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, satın alma aşamasından sunum aşamasına kadar yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilir ve bu süreçlerde ortaya çıkabilecek sorunları çözer.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, yemeklerin hazırlanması, pişirilmesi ve servisinde sanatsal yeteneğini kullanır.
Gastronomi bölümü öğrencileri, gıdaların içeriklerini ve gıdaları sağlığa uygun şekilde kullanmayı bilirler. Bilgilerini okul ve çalışma hayatında kullanırlar.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahiptir.
Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü öğrencileri, Gastronomi ile ilgili yeni teknolojileri takip edebilecek bilgi düzeyine sahip olur ve etkili olarak kullanır. |
|