GST534 Sektörel Seminerler İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar Gastronomi (YL) (Tezsiz)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Gastronomi (YL) (Tezsiz)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Ders Genel Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu: GST534
Ders İsmi: Sektörel Seminerler
Ders Yarıyılı: Bahar
Ders Kredileri:
Teorik Pratik Kredi AKTS
3 0 3 5
Öğretim Dili: TR
Ders Koşulu:
Ders İş Deneyimini Gerektiriyor mu?: Hayır
Dersin Türü: Bölüm Seçmeli
Dersin Seviyesi:
Yüksek Lisans TYYÇ:7. Düzey QF-EHEA:2. Düzey EQF-LLL:7. Düzey
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Ar.Gör. MÜGE KAYA
Dersi Veren(ler):
Dersin Yardımcıları:

Dersin Amaç ve İçeriği

Dersin Amacı: Bu ders, bilim,sanat, teknoloji, işletme yönetimi konu başlıkları üzerinden, öğrencileri mutfak kültürü hakkında bilgilendirmeyi
amaçlamaktadır. Geleceğe ait sorumluluklarını dikkate alaraköğrencilerin, gastronomi alanında estetik ve kültürel bakış
açısını kavramalarını hedefler. Öğrencileri gelişmiş iş modelleri için ilham verici temel bilgilerle besleme amacını güder.
Dersin İçeriği: Ders, bilim, kültür, sanat ve mutfak konularını öncü şekilde temsil eden örneklerin haftalık başlıklar halinde işlenmesi ile
öğrencilerin bilgilerini zenginleştirir.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Öğrenme Kazanımları
1 - Bilgi
Kuramsal - Olgusal
1) Öğrenciler gastronominin temeli; kültür, sanat, bilim, mutfak, işletme yönetimi gibi bilgilerin önemini ve derinliğini kavrayacaklardır.
2) Katılımcılar gastronomide teknik ve ekipmanlarda görülebilen dönüşüm üzerinden teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olurlar,
3) Proje yönetimi , risk yönetimi, yenilikçilik ve değişiklik yönetimi, girişimcilik, ve sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi
4) Sektörler hakkında farkındalık ve iş planı hazırlama becerisi
5) Liderlik, girişimcilik ve kendi kendini yönlendirme becerilerine sahiptir (Liderlik ve Girişimcilik).
2 - Beceriler
Bilişsel - Uygulamalı
3 - Yetkinlikler
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Öğrenme Yetkinliği
Alana Özgü Yetkinlik
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği

Ders Akış Planı

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Giriş: Ders içeriğinin paylaşılması
2) Yemek ve gastronominin gelişimi
3) Proje önerileri
4) Gastronomi şehirleri
5) Gastronomi müzeleri
6) Gastronomi alanındaki kayda değer gelişmeler ve öncü şefler/karakterler
7) Mutfak kültürünün dünyadaki yolculuğu
8) Ara sınav
9) Bilim ve teknolojinin gastronomide çığır açan rolü
10) Doygunluktan zevke doğru gastronomide başarı için araçları yönetme-En iyi uygulamalar
11) Gastronominin geleceği (Dijitalleşme vb.)
12) Mutfak kültürü elçileri, ulusal ve uluslararası(Kitap,röportaj, reçeteler vb.)-
13) Mutfak kültürü elçileri, ulusal ve uluslararası(Kitap,röportaj, reçeteler vb.)
14) Proje sunumları
15) Dönem Sonu Sınav

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar:
Diğer Kaynaklar:

Ders - Program Öğrenme Kazanım İlişkisi

Ders Öğrenme Kazanımları

1

2

3

4

5

Program Kazanımları

Ders - Öğrenme Kazanımı İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı

Öğrenme Etkinliği ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım
Ders
Okuma
Ödev
Teknik gezi
Web Tabanlı Öğrenme

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri ve Kriterleri

Yazılı Sınav (Açık uçlu sorular, çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme, boşluk doldurma, sıralama)
Gözlem
Bilgisayar Destekli Sunum

Ölçme ve Değerlendirme

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Ara Sınavlar 1 % 40
Final 1 % 60
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 40
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 60
Toplam % 100

İş Yükü ve AKTS Kredisi Hesaplaması

Aktiviteler Aktivite Sayısı İş Yükü
Ders Saati 15 30
Ara Sınavlar 1 2
Final 1 2
Toplam İş Yükü 34