Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
• Distile (damıtık) içkilere giriş |
Ödevler Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
2) |
İskoç Viskisi nedir,tarihi,üretim aşamaları,İskoçyadaki Viski üretim kanunları detaylı olarak anlatılacak (slaytlar eşliğinde). |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
3) |
Speyside,Highland Viski üretim bölgelerinin detaylı şekilde incelenmesi planlanıyor (slaytlar eşliğinde). |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
4) |
Lowland,Campbeltown,Islay ve Islands,bölgelerinin bölgeleri detaylı şekilde incelenecek (slaytlar eşliğinde). |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
5) |
İskoç Viskilerinin bölgelere göre karakteristik özellikleri göz önüne alınarak menü uyumları, hangi yemeklerle eşleşebileceklerinin işlenmesi (slaytlar eşliğinde). |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
6) |
İrlanda Viskisi nedir, tarihi, üretim aşamaları, İrlanda'daki Viski üretim kanunları detaylı olarak anlatılacak (slaytlar eşliğinde). |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
7) |
Konular İrlanda Viskilerinin karakteristik yapıları işlenecek (slaytlar eşliğinde). |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
8) |
• Vize Sınavı
Vize sınavındaki soruların çözümlenmesi ve eksikliklerin raporlanması.
|
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
9) |
ABD Viski üretim kanunları,üretim yöntemleri,karakteristik yapıları açıklanacak,menü uyumları (hangi yemeklerle eşleşebilecekleri) işlenecek. |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
10) |
Konular Cin üretim aşamaları, Cin türleri ve ülkelere göre Cin üretim kanunları detaylı olarak işlenecek. Cin’lerin yemek uyumları açıklanacak (slaytlar eşliğinde). |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek |
11) |
Votka’nın üretim aşamaları,ülkelere göre Votka üretim kanunları ve Votka türleri detaylı olarak işlenecek.Votkaların yemek uyumları açıklanacak (slaytlar eşliğinde). |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
12) |
Rakı’nın tarihi ,üretim aşamaları,üretim kanunları ve Rakı türleri detaylı olarak işlenecek.Rakıların yemek uyumları açıklanacak (slaytlar eşliğinde). |
Ödevler Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
13) |
Konyağın tarihi,üretim aşamaları,üretim kanunları ve Konyak türleri detaylı olarak işlenecek.Konyakların yemek uyumları açıklanacak (slaytlar eşliğinde). |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
14) |
Tadım (içki-yemek eşleşmesi) yapılacak (IWSA’da). |
Bir sonraki derse kadar bu konuların öğrenciler tarafından evde tekrarı istenecek. |
15) |
• Final Sınavı
Final sınavındaki soruların çözümlenmesi ve eksikliklerin raporlanması.
|
Yok |