Tourism and Hotel Management | |||||
Bachelor | TR-NQF-HE: Level 6 | QF-EHEA: First Cycle | EQF-LLL: Level 6 |
Course Code: | PSI344 | ||||||||
Course Name: | Personality Theories II | ||||||||
Course Semester: | Fall | ||||||||
Course Credits: |
|
||||||||
Language of instruction: | |||||||||
Course Requisites: | |||||||||
Does the Course Require Work Experience?: | No | ||||||||
Type of course: | University Elective | ||||||||
Course Level: |
|
||||||||
Mode of Delivery: | Face to face | ||||||||
Course Coordinator : | Dr.Öğr.Üyesi ECE TUNCAY SENLET | ||||||||
Course Lecturer(s): |
BEGÜM İPEKÇİ |
||||||||
Course Assistants: |
Course Objectives: | The course evaluates the concept of personality, theories and theorists. |
Course Content: | Students will have theoretical knowledge about the concept of personality and the approaches of major theorists to personality development. |
The students who have succeeded in this course;
|
Week | Subject | Related Preparation |
1) | Dersi tanıtmak Dersten beklentileri aktarmak | |
2) | • Kişilik tanımını sunmak • Kişilik araştırma yöntemlerini açıklamak • Kişilik değerlendirme ölçütlerini tanıtmak | |
3) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
4) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
5) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
6) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
7) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
8) | Öğrenci değerlendirmesi | |
9) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
10) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
11) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
12) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
13) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
14) | • Kişilik kuramcısını tanıtmak • Kuramcının kişiliğe özgü kavramlarını ve kişilik gelişimi konusuna yaklaşımını açıklamak | |
15) | Genel değerlendirme |
Course Notes / Textbooks: | Yazgan İnan, B., & Yerlikaya, E.E. (2008). Kişilik Kuramları, Beşinci Baskı. Ankara: Pegem Akademi. |
References: | Yazgan İnan, B., & Yerlikaya, E.E. (2008). Kişilik Kuramları, Beşinci Baskı. Ankara: Pegem Akademi. |
Learning Outcomes | 1 |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Program Outcomes | ||||||||
1) Learning the facts, concepts and principles related to tourism and hotel management | ||||||||
2) Having a theoretical and practical knowledge at the basic level related to the field | ||||||||
3) To be able to make analytical evaluations for tourism and travel sector | ||||||||
4) Learning the basic laws and regulations and professional standarts that apply regarding the tourism sector in Turkey and physical environment associated with hotel management space, tools, and use acquainted with the technology, applying the ethical values, protecting the natural environment | ||||||||
5) To be able to work efficiently in the tourism sector | ||||||||
6) Learning the characteristics of the major tourist destinations to apply this knowledge in the tourism sector for Turkey and worldwide | ||||||||
7) Organizing, coordinating and developing departments in accommodation organizations | ||||||||
8) To be able to define and develop sales techniques and income management practices applied in accommodation and food and beverage companies | ||||||||
9) Demonstrating the ability to apply professional working techniques in food and beverage establishments |
No Effect | 1 Lowest | 2 Low | 3 Average | 4 High | 5 Highest |
Program Outcomes | Level of Contribution | |
1) | Learning the facts, concepts and principles related to tourism and hotel management | |
2) | Having a theoretical and practical knowledge at the basic level related to the field | |
3) | To be able to make analytical evaluations for tourism and travel sector | |
4) | Learning the basic laws and regulations and professional standarts that apply regarding the tourism sector in Turkey and physical environment associated with hotel management space, tools, and use acquainted with the technology, applying the ethical values, protecting the natural environment | |
5) | To be able to work efficiently in the tourism sector | |
6) | Learning the characteristics of the major tourist destinations to apply this knowledge in the tourism sector for Turkey and worldwide | |
7) | Organizing, coordinating and developing departments in accommodation organizations | |
8) | To be able to define and develop sales techniques and income management practices applied in accommodation and food and beverage companies | |
9) | Demonstrating the ability to apply professional working techniques in food and beverage establishments |
Written Exam (Open-ended questions, multiple choice, true-false, matching, fill in the blanks, sequencing) | |
Presentation | |
Reporting |
Semester Requirements | Number of Activities | Level of Contribution |
Project | 1 | % 25 |
Midterms | 1 | % 25 |
Final | 1 | % 50 |
total | % 100 | |
PERCENTAGE OF SEMESTER WORK | % 50 | |
PERCENTAGE OF FINAL WORK | % 50 | |
total | % 100 |
Activities | Number of Activities | Duration (Hours) | Workload |
Course Hours | 16 | 3 | 48 |
Study Hours Out of Class | 14 | 3 | 42 |
Presentations / Seminar | 14 | 1 | 14 |
Project | 3 | 12 | 36 |
Homework Assignments | 3 | 12 | 36 |
Midterms | 1 | 3 | 3 |
Final | 1 | 3 | 3 |
Total Workload | 182 |