Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Ders İzlencesi, Ders İçeriğinin Tartışılması |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır.
|
2) |
Moist Islak Pişirme Tekniği |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır.
|
3) |
Poaching Hazırlanışı, kısık ateşte haşlama tekniği |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır.
|
4) |
Sote pişirme tekniği kullanılarak yemek hazırlanışı |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır.
|
5) |
Stir Frying Hazırlanışı |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır. |
6) |
Grilling Hazırlanışı ve uygulaması |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır. |
7) |
Roasting Hazırlanışı |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır. |
8) |
Ara sınav |
|
9) |
Baking Hazırlanışı |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır.
|
10) |
Deep Frying Hazırlanışı |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır. |
11) |
Shallow Frying Hazırlanışı |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır. |
12) |
Steaming Hazırlanışı |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır.
|
13) |
Stewing Hazırlanışı |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır.
|
14) |
Braising Hazırlanışı |
Practical Professional Cookery, H. L. Cracknell – R.J. Kaufmann revised 3 rd Edition. Publisher: Lucy Mills, Senn Lee Press Singapore 1999, ISBN: 978-1-86152-873-5
Öğrencilere her der öncesinde, o derste uygulanacak reçeteler dağıtılmaktadır.
|
15) |
Final sınavı |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Görevlerini yerine getirirken bireysel ve grup olarak sorumluluk alabilir, ilgili kişilerle etkin iletişim kurabilir, problemleri nitel ve nicel veriler kullanarak çözebilir. |
5 |
2) |
Yiyeceklerin kalori ve besin değerlerini hesaplar. |
5 |
3) |
Mönü planlaması yapar, uygulatır ve denetler |
5 |
4) |
İçecek çeşitlerini tanır, şarap sunumu yapar. |
5 |
5) |
Hamur işleri ve pastacılığı bilir, pastacılık yapar. |
5 |
6) |
Works in catering organizations(hotel,restoran), carries out best applications about producing food, occupational health and safety, food hygiene and safetya and general working practice |
5 |