Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Maliyet Kavramı |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
2) |
Maliyet Kavramı |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
3) |
Maliyet Kontrol Süreci/Satın Alma |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
4) |
Maliyet Kontrol Süreci/Teslim Alma |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
5) |
Maliyet Kontrol Süreci/Depolama |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
6) |
Maliyet Kontrol Süreci/Depodan Ürün Çıkarma |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
7) |
Ara sınav |
|
8) |
Menü planlama ve Menü Türleri |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
9) |
Standart Reçeteler |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
10) |
Standart Reçeteler |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
11) |
Gelir ve Gelir Kontrolü |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
12) |
Gelir Kontrol Sistemleri |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
13) |
Fiyatlama Yöntemleri |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
14) |
Maliyet Kontrol Yöntemleri |
Dağ A., 2006, Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler, Maliyet ve Hijyen Kontrolü, Meteksan Matbaacılık, Ankara |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Görevlerini yerine getirirken bireysel ve grup olarak sorumluluk alabilir, ilgili kişilerle etkin iletişim kurabilir, problemleri nitel ve nicel veriler kullanarak çözebilir. |
|
2) |
Yiyeceklerin kalori ve besin değerlerini hesaplar. |
|
3) |
Mönü planlaması yapar, uygulatır ve denetler |
|
4) |
İçecek çeşitlerini tanır, şarap sunumu yapar. |
|
5) |
Hamur işleri ve pastacılığı bilir, pastacılık yapar. |
|
6) |
Works in catering organizations(hotel,restoran), carries out best applications about producing food, occupational health and safety, food hygiene and safetya and general working practice |
|