İstanbul Okan ÜniversitesiAkademik Programlar AşçılıkÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal Yeterlilikler
Aşçılık
Önlisans TYYÇ: 5. Düzey QF-EHEA: Kısa Düzey EQF-LLL: 5. Düzey

Program Eğitim Hedefleri

(Programın amacı doğrultusunda belirlenen hedefler aşağıda belirtilmiştir.)
1 Aşçılık Programı, iki yıl ön lisans eğitimi süresinde; gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, mutfak yönetimi alanında çalışabilecek, besin bilimi, yiyecek hazırlama ve standart geliştirme, gıda, personel ve işyeri hijyeni, Türk ve dünya mutfağı, mutfak yönetimi ve denetimi gibi konularda uzman, yaratıcı gıda kültürü konusunda donanımlı elemanlar yetiştirmektir.
2 Öğrencilerimize Türk ve dünya mutfağı hakkında genel bilgiler vermektir.
3 Gıda güvenliği ve hijyen kurallarını öğretmektir.
4 Bu programın temel amacı bu sektörde uluslararası bilgi ve beceri yeteneğini kazandırmaktır.