Week |
Subject |
Related Preparation |
1) |
Basic concepts about tourism |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
2) |
Tourism development in the historical process |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
3) |
Types of tourism |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
4) |
Relation of tourism with other disciplines
Tourist view and consumption of venues |
Materyal:
John Urry (2014), “Turizm Tüketimi”, “Turizm, Seyahat ve Modern Özne”, “Doğanın Tüketilmesi” Mekânları Tüketmek (çev. Rahmi G. Öğdül) içinde (s. 193- 226). İstanbul: Ayrıntı. John Urry (2009), “Turizm Tüketimi”, “Turizm, Seyahat ve Modern Özne”, “Doğanın Tüketilmesi” Mekânları Tüketmek (çev. Enis Tataroğlu, İbrahim Yıldız) içinde (s. 13-36 ve 217-243). Ankara: BilgeSu. Seyirlik Turist Filmi, http://www.imdb.com/title/tt2121382/?ref_=kw_li_tt
Özdemir, Mehmet, Turizmin Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısına Etkileri, Ankara. Özdemir, Mehmet, Turizme Fiske Taşları, Ankara: RekmayLtd.Şt.
|
5) |
Industrial Revolution and tourism relations |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
6) |
The effects of tourism on social and economic structure |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
7) |
The effects of tourism on social and economic structure |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
8) |
MIDTERM |
Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
9) |
Turkey's social and economic structure effects |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
10) |
Globalization and tourism |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
11) |
Tourism and environment |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
12) |
Space and Foreign |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
13) |
Tourism as an object of consumption |
Materyal:Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
14) |
Student Presentations |
Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
Course Notes / Textbooks: |
Avcıkurt, Cevdet (2009) “Turizm Sosyolojisi” Detay Yayıncılık. |
References: |
John Urry (2014), “Turizm Tüketimi”, “Turizm, Seyahat ve Modern Özne”, “Doğanın Tüketilmesi” Mekânları Tüketmek (çev. Rahmi G. Öğdül) içinde (s. 193- 226). İstanbul: Ayrıntı. John Urry (2009), “Turizm Tüketimi”, “Turizm, Seyahat ve Modern Özne”, “Doğanın Tüketilmesi” Mekânları Tüketmek (çev. Enis Tataroğlu, İbrahim Yıldız) içinde (s. 13-36 ve 217-243). Ankara: BilgeSu. Seyirlik Turist Filmi, http://www.imdb.com/title/tt2121382/?ref_=kw_li_tt
Özdemir, Mehmet, Turizmin Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısına Etkileri, Ankara. Özdemir, Mehmet, Turizme Fiske Taşları, Ankara: RekmayLtd.Şt.
|
|
Program Outcomes |
Level of Contribution |
1) |
Gains the ability to interpret social developments with the theoretical knowledge that is acquired and a critical perspective. |
5 |
2) |
Has knowledge about other disciplines and is open to lifelong learning to be able to success interdisciplinary work. |
5 |
3) |
Has the ability to observe social, scientific and ethical values in the stages of data collection, interpretation and announcement while conducting research in the field. |
|
4) |
Graduates with a good knowledge of at least one foreign language and one foreign language at the entry level. |
|
5) |
Gains a professional perspective with good observation ability and empathy. |
|
6) |
Gains the ability to collect local, national and international data and conduct research in the field of social science. |
|
7) |
Can make explanations to expert or non-expert audiences about their field or social issues, inform them and convey their thoughts, problems and solutions clearly in written and oral form. |
|
8) |
Adopts various internship programs and applied studies. |
|
9) |
Gains knowledge to work as a researcher, consultant or expert in the public or private sector. |
|
10) |
Complies with the ethical rules accepted and encouraged by TÜBİTAK, YÖK and TÜBA and universal science within the context of research, and education. |
|